Sriuba - kokia yra jūsų vaikų mėgstamiausia? Vienareikšmiškai atsakysime - burokėlių sriuba. Ji ne tik skani, bet ir suteikianti išskirtinio komforto jausmą.
Puode užverdame vandenį, įdedame vidutinio dydžio burokėlius ir verdame, kol burokėliai suminkštėja.
Išvirus burokėliams, juos nulupame bei sutarkuojame šiaudeliais arba burokine tarka.
Nuskutame morkas (nebūtina, aš naudoju neskustas), nuplauname ir supjaustome smulkiais kubeliais.
Nulupame griežtį ir susmulkiname kiek didesniais nei morkos kubeliais.
Į pasirinktą gaminimo indą pilame naminį daržovių arba jūsų pasirinktą sveiką sultinį.
Palaukiame kol sultinys pradės virti ir sudedame paruoštas morkas bei griežtį.
Verdame kol daržovės suminkštėja, bet nesutįžta. Daržovės turi likti kramtomos konsistensijos.
Išvirus sriubai, į ją sudedame sutarkuotus virtus burokėlius ir paverdame apie minutę.
Į dubenėlius pilame pagamintą sriubą ir skanaujame.Rekomenduoju įdėtigrietinės arba kokoso pieno kelis šaukštus. O sau galite ir nedėti. Recepto autorė: Donata Vaišnoraitė
Patarimas
Kai verdate visai šeimai kartu- vaikams į lėkštę pilkite labai tirštą - kaip troškinį, o suaugusiems skystesnę dalį. Taip vaikas gaus daugiau maistingų medžiagų ir ilgiau truks sotumas.