Be pieno/Daržovės/Kruopos/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų
Burokėlių ir grikių kotletai


Burokėlių ir grikių kotletai
Manome, patiks ne tik mažiesiems, bet ir jų tėveliams.Nuotrauka Paulės Tamašauskaitės
Ingredientai
- 90 g grikių nevirtų
- 35 g graikiškų riešutų
- 30 g grikių miltų
- 2 burokėlių virtų
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- Česnako skiltelės
- 1/4 a.š. druskos
- Šiek tiek rūkytos paprikos miltelių ir žolelių prieskonių
Gaminimo žingsniai
- Riešutus mirkome per naktį arba apie 1 val. karštame vandenyje.
- Grikių kruopas taip pat užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti apie 30 min.
- Burokėlius iškepame orkaitėje ir atvėsiname. Galime naudoti ir šviežius burokėlius.
- Visas sudėtines dalis, išskyrus grikių miltus, dedame į virtuvinį kombainą ir gerai sumalame. Į gautą masę įmaišome miltus ir rankomis formuojame kotletukus.
- Kepame keptuvėje su trupučiu lydyto sviesto arba orkaitėje.
- Patiekiame su mėgstamu padažu arba labai tinka jogurto-avokado padažas, kuriam pagaminti reikės: (1 porcijai) kelių šaukštelių sojų jogurto (galime naudoti ir kitokį), pusės sunokusio avokado, šaukštelio citrinos sulčių ir druskos pagal skonį. Viską gerai sutriname smulkintuvu („blenderiu“).