fbpx

Burokėlių ir grikių kotletai

Burokėlių ir grikių kotletai

Burokėlių ir grikių kotletai

Vaida Kurpienė
Manome, patiks ne tik mažiesiems, bet ir jų tėveliams.
Nuotrauka Paulės Tamašauskaitės
Pagrindinis patiekalas
Europietiška

Ingredientai
  

  • 90 g grikių nevirtų
  • 35 g graikiškų riešutų
  • 30 g grikių miltų
  • 2 burokėlių virtų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Česnako skiltelės
  • 1/4 a.š. druskos
  • Šiek tiek rūkytos paprikos miltelių ir žolelių prieskonių

Gaminimo žingsniai
 

  • Riešutus mirkome per naktį arba apie 1 val. karštame vandenyje.
  • Grikių kruopas taip pat užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti apie 30 min.
  • Burokėlius iškepame orkaitėje ir atvėsiname. Galime naudoti ir šviežius burokėlius.
  • Visas sudėtines dalis, išskyrus grikių miltus, dedame į virtuvinį kombainą ir gerai sumalame. Į gautą masę įmaišome miltus ir rankomis formuojame kotletukus.
  • Kepame keptuvėje su trupučiu lydyto sviesto arba orkaitėje.
  • Patiekiame su mėgstamu padažu arba labai tinka jogurto-avokado padažas, kuriam pagaminti reikės: (1 porcijai) kelių šaukštelių sojų jogurto (galime naudoti ir kitokį), pusės sunokusio avokado, šaukštelio citrinos sulčių ir druskos pagal skonį. Viską gerai sutriname smulkintuvu („blenderiu“).
Be pieno, Kruopos, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą