Burokėlių ir grikių kotletai

6-7 delno dydžio burokėlių ir grikių kotletų:

1/2 puodelio (90 g) nevirtų grikių kruopų
1/3 puodelio (35 g) graikiškų riešutų
1/4 puodelio (30 g) grikių miltų
2 nedidelių virtų burokėlių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Skiltelės česnako
1/4 šaukštelio druskos
Šiek tiek rūkytos paprikos miltelių ir žolelių prieskonių

Gaminame burokėlių ir grikių kotletus:

  1. Riešutus mirkome per naktį arba apie 1 val. karštame vandenyje.
  2. Grikių kruopas taip pat užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti apie 30 min.
  3. Burokėlius iškepame orkaitėje ir atvėsiname. Galime naudoti ir šviežius burokėlius.
  4. Visas sudėtines dalis, išskyrus grikių miltus, dedame į virtuvinį kombainą ir gerai sumalame. Į gautą masę įmaišome miltus ir rankomis formuojame kotletukus. Kepame keptuvėje su trupučiu lydyto sviesto arba orkaitėje.

Patiekiame su mėgstamu padažu arba labai tinka jogurto-avokado padažas, kuriam pagaminti reikės: (1 porcijai) kelių šaukštelių sojų jogurto (galime naudoti ir kitokį), pusės sunokusio avokado, šaukštelio citrinos sulčių ir druskos pagal skonį. Viską gerai sutriname smulkintuvu („blenderiu“).

Manome, patiks ne tik mažiesiems, bet ir jų tėveliams.

Nuotrauka Paulės Tamašauskaitės

Sertifikuota mitybos specialistė
Studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė

Leave us a comment