Šiek tiek rūkytos paprikos miltelių ir žolelių prieskonių
Gaminimo žingsniai
Riešutus mirkome per naktį arba apie 1 val. karštame vandenyje.
Grikių kruopas taip pat užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti apie 30 min.
Burokėlius iškepame orkaitėje ir atvėsiname. Galime naudoti ir šviežius burokėlius.
Visas sudėtines dalis, išskyrus grikių miltus, dedame į virtuvinį kombainą ir gerai sumalame. Į gautą masę įmaišome miltus ir rankomis formuojame kotletukus.
Kepame keptuvėje su trupučiu lydyto sviesto arba orkaitėje.
Patiekiame su mėgstamu padažu arba labai tinka jogurto-avokado padažas, kuriam pagaminti reikės: (1 porcijai) kelių šaukštelių sojų jogurto (galime naudoti ir kitokį), pusės sunokusio avokado, šaukštelio citrinos sulčių ir druskos pagal skonį. Viską gerai sutriname smulkintuvu („blenderiu“).