Brokolių sriuba su avinžirnių spragtukais

Ankštiniai/Augalinė mityba/Daržovės/Receptai/Sriuba

Brokolių sriuba su avinžirnių spragtukais

Brokolių sriuba su avinžirnių spragtukais

Vaida Kurpienė
Nėra nieko greičiau ir paprasčiau už trintą sriubą. Kaip alternatyvą sriubos tirštumui išgauti, siūlome įprastą bulvę keisti ankštinėmis daržovėmis – avinžirniais.
Pasiruošimas 10 minutes
Gaminimas 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Pagrindinis patiekalas, Sriuba
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

  • 200 g brokolių
  • 125 g avinžirnių virtų
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 riekelės pilno grūdo duonos džiovintos
  • 1 v. š. avinžirnių spragtukų
  • 1 v. š. saulėgrąžų pakepintų
  • druskos pagal skonį
  • saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Brokolį supjaustome, sudedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame, kol suminkštės.
  • Įkaitiname keptuvę ir ant silpnos ugnies pakepiname saulėgrąžas ir avinžirnius.
  • Išvirus brokoliams, nupilame šiek tiek vandens, suberiame virtus avinžirnius ir viską sutriname iki vienalytės tyrelės.
  • Spragtukams: avinžirnius pabarstome druska ir saldžiąja paprika ir lengvai pakepiname orkaitėje + 200 C apie 15 minučių.
  • Sriubą pagardiname grietinėle ir druska.
    Patiekiame su avinžirnių spragtukais, saulėgrąžomis ar pilno grūdo džiovintos duonos riekele.
    Recepto autorė Giedrė Renevė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba