Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Brokolių sriuba su avinžirnių spragtukais
Vaida Kurpienė
Nėra nieko greičiau ir paprasčiau už trintą sriubą. Kaip alternatyvą sriubos tirštumui išgauti, siūlome įprastą bulvę keisti ankštinėmis daržovėmis – avinžirniais.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
10
minutes
min
Gaminimas
20
minutes
min
Iš viso
30
minutes
min
Pagrindinis patiekalas, Sriuba
Europietiška
2
porcijos
Ingredientai
200
g
brokolių
125
g
avinžirnių
virtų
100
ml
grietinėlės
1
riekelės
pilno grūdo duonos
džiovintos
1
v. š.
avinžirnių spragtukų
1
v. š.
saulėgrąžų
pakepintų
druskos
pagal skonį
saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Brokolį supjaustome, sudedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame, kol suminkštės.
Įkaitiname keptuvę ir ant silpnos ugnies pakepiname saulėgrąžas ir avinžirnius.
Išvirus brokoliams, nupilame šiek tiek vandens, suberiame virtus avinžirnius ir viską sutriname iki vienalytės tyrelės.
Spragtukams: avinžirnius pabarstome druska ir saldžiąja paprika ir lengvai pakepiname orkaitėje + 200 C apie 15 minučių.
Sriubą pagardiname grietinėle ir druska.
Patiekiame su avinžirnių spragtukais, saulėgrąžomis ar pilno grūdo džiovintos duonos riekele.
Recepto autorė Giedrė Renevė
---
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.