Ankštiniai/Be glitimo/Be pieno/Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 7 metų
Avinžirniai juodajame šokolade su cinamonu
Avinžirniai juodajame šokolade su cinamonu
Desertas su paslaptimi – avinžirniai šokolade. Įdomu, ar daug kas, nežinodamas ingredientų, atspės, kas šokoladinių saldainiukų viduje?
Ingredientai
- 250 g avinžirnių, virtų
- 60 g juodojo šokolado, bent 75 %
- cinamono, paskaninimui
- kokoso drožlių, paskaninimui
Gaminimo žingsniai
- Nupilame avinžirnių skystį, nusausiname. Paskleidžiame ant kepimo popieriaus skardoje ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Šokoladą ištirpiname. Į jį suberiame atvėsusius avinžirnius ir išmaišome.
- Ant kepimo popieriaus formuojame norimos formos saldainiukus. Apibarstome cinamonu, kokoso drožlėmis. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Laikome šaltai ir mėgaujamės saikingai! Recepto ir nuotraukos autorė Estera.