Augalinė mityba/Be glitimo/Be pieno/Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 3 metų
Datulių ir riešutų sviesto saldainiai
Datulių ir riešutų sviesto saldainiai
Įspūdinga, kad nors datulės turi net ~63 g cukrų/100 g, bet dėl didžiulio skaidulų kiekio jų glikeminis indeksas, t.y., kaip greitai ir kiek produktas kelia gliukozės kiekį kraujyje, yra pakankamai žemas, vos 42! Tai reiškia, kad suvalgius datulę, gliukozė kyla santykinai lėtai, išvengiame uždegiminių procesų.
Ingredientai
- 200 g datulių, jei sausesnės, jas reiktų pamirkyti vandenyje
- 100 g riešutų sviesto, dalį galite keisti anakardžių riešutais arba galima naudoti tik juos
- 2,5 a.š. kakavos
- žiupsnelio druskos
Gaminimo žingsniai
- Sumalame datules, sudedame riešutų sviestą arba iki miltų sumaltus anakardžių riešutus, kakavą, druską ir vėl pamalame iki vientisos masės.
- Formuojame rutuliukus ir apvoliojome smulkintuose, truputi paskrudintuose žemės riešutuose.
- Saldainiukus dedame į šaldiklį. Šalti jie labai skanūs, tad išimame vos kelios minutės prieš valgymą.Recepto autorė Sabina Sate