fbpx

Datulių ir riešutų sviesto saldainiai

Augalinė mityba/Be glitimo/Be pieno/Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 3 metų

Datulių ir riešutų sviesto saldainiai

Datulių ir riešutų sviesto saldainiai

Vaida Kurpienė
Įspūdinga, kad nors datulės turi net ~63 g cukrų/100 g, bet dėl didžiulio skaidulų kiekio jų glikeminis indeksas, t.y., kaip greitai ir kiek produktas kelia gliukozės kiekį kraujyje, yra pakankamai žemas, vos 42! Tai reiškia, kad suvalgius datulę, gliukozė kyla santykinai lėtai, išvengiame uždegiminių procesų.
Pasiruošimas 5 minutes
Gaminimas 15 minutes
Iš viso 20 minutes
Desertai
Europietiška
20 porcijos

Ingredientai
  

  • 200 g datulių, jei sausesnės, jas reiktų pamirkyti vandenyje
  • 100 g riešutų sviesto, dalį galite keisti anakardžių riešutais arba galima naudoti tik juos
  • 2,5 a.š. kakavos
  • žiupsnelio  druskos

Gaminimo žingsniai
 

  • Sumalame datules, sudedame riešutų sviestą arba iki miltų sumaltus anakardžių riešutus, kakavą, druską ir vėl pamalame iki vientisos masės.
  • Formuojame rutuliukus ir apvoliojome smulkintuose, truputi paskrudintuose žemės riešutuose.
  • Saldainiukus dedame į šaldiklį. Šalti jie labai skanūs, tad išimame vos kelios minutės prieš valgymą.
    Recepto autorė Sabina Sate
Be pieno, Nuo 3 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba