Kruopos/Receptai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų
Pilno grūdo blynai kitaip – pyrago forma
Pilno grūdo blynai kitaip – pyrago forma
Sekmadienis mūsų šeimoje blynadienis. Gali kepti kas kartą tą patį, bet kartais norisi pažaisti. Taigi šį kartą – pilno grūdo speltos miltų blynų pyragas. Procedūra labai paprasta.
Ingredientai
- miltų
- pieno
- sviesto
- mėlynių uogienė
- tofu
- uogų
Gaminimo žingsniai
- Iškepate lietinius blynus, santykis miltų ir pieno 1:2. Aš asmeniškai naudoju augalinį avižų pieną. Įberiu žiupsnelį druskos, įmušu kiaušinį. Kas kiaušinių nevalgo, keiskite bananu.
- Blynų keptuvę patepu sūdytu lašiniu ar lydytu sviestu. Riebalų reikia labai mažai.
- Aš kepu blynus, o mano darželinukė dukra deda vieną ant kito ir tepa namine mėlynių uogiene sumaišytą su šilkiniu tofu. Tai sojos pieno varškė labai švelnios tekstūros ir praktiškai be skonio. Rinkitės be GMO. Beje, mėlynių uogienė gera tuo, kad duoda ryškią spalvą. Taigi tortas gavosi visai nesaldus, bet forma ir vaizdas vaikus įkvėpė. Kirto su didžiuliu džiaugsmu.
- Kai baigėme, pabarstėme šaldytais juodais serbentais ir bruknėmis. Puikiai tam pačiam tikslui tinka ir liofilizuotos uogos.
- Skanaus ir smagaus pabuvimo kartu.