Blynai su rikotos sūriu ir obuoliais
Tobulai skanūs ir purūs blyneliai su rikotos sūriu. Labai rekomenduoju pamėginti pasigaminti.
Ingredientai
- 250 g rikotos sūrio
- 2 vnt. kiaušinių
- 100 ml vandens
- 2 vnt. obuolių
- 3 v. š. avižų miltų
- 2 v. š. rudojo cukraus nerafinuoto
Gaminimo žingsniai
- Obuolius nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
- Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio.
- Trynį su cukrumi išplakame iki purumo, sudedame rikotos sūrį.
- Pilame vandenį, suberiame miltus ir įmaišome tarkuotus obuolius.
- Baltymą išplakame iki standžių pūtų.
- Į tirštos grietinės konsistencijos tešlą sudedame išplaktą baltymą ir išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai iškeps.Recepto autorė: Kristina Valaitienė