Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Blynai su rikotos sūriu ir obuoliais
Vaida Kurpienė
Tobulai skanūs ir purūs blyneliai su rikotos sūriu. Labai rekomenduoju pamėginti pasigaminti.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
20
minutes
min
Iš viso
35
minutes
min
Pusryčiams
Europietiška
2
porcijos
Ingredientai
250
g
rikotos sūrio
2
vnt.
kiaušinių
100
ml
vandens
2
vnt.
obuolių
3
v. š.
avižų miltų
2
v. š.
rudojo cukraus
nerafinuoto
Gaminimo žingsniai
Obuolius nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio.
Trynį su cukrumi išplakame iki purumo, sudedame rikotos sūrį.
Pilame vandenį, suberiame miltus ir įmaišome tarkuotus obuolius.
Baltymą išplakame iki standžių pūtų.
Į tirštos grietinės konsistencijos tešlą sudedame išplaktą baltymą ir išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai iškeps.
Recepto autorė: Kristina Valaitienė
---
Nuo 1 metų, Pieno produktai, Vaisiai