Ankštiniai/Augalinė mityba/Daržovės/Kūdikiams nuo 4 mėn./Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai
Bulvių ir žirnelių tyrė
Žalioji bulvių ir saldžių žirnelių tyrė
Gaminimo žingsniai
- Mažais gabaliukais supjaustykite bulves.
- Virkite garuose arba nedideliame kiekyje vandens. Jei garų puodo neturite, bulves berkite į verdantį vandenį.
- Į virimo pabaigą suberkite šaldytus žaliuosius žirnelius.
- Bulves sutrinkite šakute. Trinama trintuvu bulvė pakeičia savo tekstūrą, tampa gliti ir tąsi.
- Žirnelius sutrinkite trintuvu iki vienalytės tekstūros, sumaišykite su bulvėmis.
- Tyrę atvėsinkite iki reikiamos temperatūros. Tirštumą reguliuokite mamos pienu, ekologiškų daržovių sultiniu ar mišiniu. Skaninkite sviestu.