Ankštiniai/Augalinė mityba/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Žirnių troškinys su brokoliu ir briuseliniais kopūstais
Žirnių troškinys su brokoliu ir briuseliniais kopūstais
Daugiau valgykime daržovių. Šis šūkis galioja ne tik vasarą, jis galioja visus metus. Nebijokime su jomis eksperimentuoti ir įsileiskime į savo virtuves.
Ingredientai
- 150 g skaldytų žirnių
- 100 g brokolio
- 80 g bruselinių kopūstų
- 1 vnt. svogūno
- v. š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Skaldytus žirnius nuplauname po šaltu vandeniu ir užmerkiame mažiausiai 1 valandai.
- Tada praplauname ir verdame pasūdytame vandenyje kol suminkštės, bet jie turi likti kramtomi.
- Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame smulkintą svogūną.
- Suberiame supjaustytus brokolius ir briuselinius kopūstus, įpilame šiek tiek vandens ir patroškiname keletą minučių.
- Kartu įmaišome virtus žirnius, pagardiname prieskoniais ir dar šiek tiek patroškiname.Recepto autorė Donata Vaišnoraitė