Daržovės/Pieno produktai/Pusryčiams/Receptai/Šviežios daržovės/Vaikams nuo 1 metų
Žiedinio kopūsto (kalafioro) spurgos su varške
Žiedinio kopūsto (kalafioro) spurgos su varške
Įdomus ir netikėtas kalafioro paruošimo būdas, kuris puikiai tiks daržovių vengiantiems vaikams ir suaugusiems.
Ingredientai
Spurgoms:
- 300 g žiedinio kopūsto kalafioro
- 1 kiaušinio
- 50 g kietojo sūrio
Užtepėlei:
- 80 g varškės
- 1 pomidoro
- 0,5 saujos svogūnų laiškų
- 0,5 saujos krapų
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Žiedinius kopūstus išskaidome smulkesniais žiedynais ir šiek tiek apverdame pasūdytame vandenyje.
- Perliejame šaltu vandeniu, gerai nusausiname ir sutriname smulkintuvu.
- Į masę įmušame kiaušinį, suberiame sutarkuotą sūrį ir gerai išmaišome.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir dedame po šaukštą tešlos.
- Suformuojame 1 cm storio blyną ir jame su sausainiams skirta formele išspaudžiame viduriuką.
- Kepame 190 C orkaitėje apie 25 minutes.
- Iškepusias spurgas paliekame atvėsti.
Užtepėlei:
- Į dubenį sukrečiame varškę, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus.
- Pagardiname prieskoniais ir gerai išmaišome.
- Ant kiekvienos spurgos tepame užtepėlę ir pabarstome pjaustytu pomidoru.Recepto autorė Sigita Paulauskaitė