fbpx

Jautienos kukuliai su morkų ir raugintų agurkų salotomis

Daržovės/Mėsa/Pagrindinis patiekalas/Receptai

Jautienos kukuliai su morkų ir raugintų agurkų salotomis

Jautienos kukuliai su morkų ir raugintų agurkų salotomis

Vaida Kurpienė
Jautiena – puikus baltymų šaltinis. Jautienoje gausu nepakeičiamų aminorūgščių, o porcija (200 g jautienos) gali pakeisti visą litrą pieno.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 25 min
Iš viso 35 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
1 porcijos

Ingredientai
  

  • 80 g jautienos maltos
  • 30 g morkų
  • 30 g agurkų raugintų
  • 25 g svogūno
  • 10 g jogurto natūralaus
  • 3 g garstyčių
  • 2 g citrinos sulčių

Gaminimo žingsniai
 

  • Jautieną sumaišome su svogūnu.
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Iš mėsos formuojame mažus kamuoliukus.
  • Kukulius pašauname į orkaitę 20 minučių.
  • Sutarkuojame morką ir susipjaustome agurką.
  • Morką ir agurką sumaišome su jogurtu, garstyčiomis ir citrinos sultimis.
    Recepto autorė Ernesta Rakauskienė
Daržovės, Mėsa, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba