Sotus troškinys su mėsa ir daržovėmis
Šis troškinys puikiai tiks visos šeimos sotiems pietums ar vakarienei. Galite gaminti ir su kita mėsa, kitomis, mėgstamomis daržovėmis.
Ingredientai
- 350 g liesos kiaulienos
- 250 g morkos
- 120 g rudųjų pievagrybių
- 100 g saliero šaknies
- 80 g svogūno
- 2 v.š. grietinės
- 2 skiltelių česnako
- alyvuogių aliejaus kepimui
- pipirų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- raudonėlio pagal skonį
- čiobrelio pagal skonį
- baziliko pagal skonį
- rozmarino pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Liesos kiaulienos gabaliukus pakepiname puode.
- Mėsai apkepus, dedame smulkintą svogūną, pakepiname ir įpilame šiek tiek vandens. Troškiname, kol mėsa tampa minkšta.
- Atskiroje keptuvėje apkepame pievagrybius.
- Tuomet sudedame morkas, saliero šaknies gabaliukus ir kepintus ruduosius pievagrybius. Gardiname česnaku, pipirais, druska, raudonėliu, čiobreliu, baziliku bei rozmarinu.
- Viską patroškiname. Pabaigoje įdedame grietinės.Recepto ir nuotraukos autorė Raminta