fbpx

Sotus troškinys su mėsa ir daržovėmis

Daržovės/Mėsa/Pagrindinis patiekalas/Receptai

Sotus troškinys su mėsa ir daržovėmis

Sotus-troskinys-su-mesa-ir-darzovemis

Sotus troškinys su mėsa ir daržovėmis

Vaida Kurpienė
Šis troškinys puikiai tiks visos šeimos sotiems pietums ar vakarienei. Galite gaminti ir su kita mėsa, kitomis, mėgstamomis daržovėmis.
Pasiruošimas 15 minutes
Gaminimas 40 minutes
Iš viso 55 minutes
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
4 porcijos

Ingredientai
  

  • 350 g liesos kiaulienos
  • 250 g morkos
  • 120 g rudųjų pievagrybių
  • 100 g saliero šaknies
  • 80 g svogūno
  • 2 v.š. grietinės
  • 2 skiltelių česnako
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • pipirų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • raudonėlio pagal skonį
  • čiobrelio pagal skonį
  • baziliko pagal skonį
  • rozmarino pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Liesos kiaulienos gabaliukus pakepiname puode.
  • Mėsai apkepus, dedame smulkintą svogūną, pakepiname ir įpilame šiek tiek vandens. Troškiname, kol mėsa tampa minkšta.
  • Atskiroje keptuvėje apkepame pievagrybius.
  • Tuomet sudedame morkas, saliero šaknies gabaliukus ir kepintus ruduosius pievagrybius. Gardiname česnaku, pipirais, druska, raudonėliu, čiobreliu, baziliku bei rozmarinu.
  • Viską patroškiname. Pabaigoje įdedame grietinės.
    Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
Daržovės, Mėsa, Nuo 7 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba