Sorų košė su morkomis ir porais
Planuoti galiu tik vakarais. Ryte ir dienos metu įkvėpimas manęs nelanko. Taigi, vakaras mažų ir didelių tikslų nusistatymo laikas. Pirmame plane – vaikų mitybos įpročių keitimas. Jiems Ir valgymo įpročiai nėra prasti, tačiau yra kur padirbėti. Pavyzdžiui, pripratinti vaikus rytais valgyti nesaldžias košes, kokias valgau aš.
Vakare vaikus, kaip ir moko dietistė Vaida Kurpienė, įspėjau, kad ryte bus košė. Ne saldi, ne su riešutų sviestu, o su morkomis. Žinia buvo priimta be trenksmų ir žaibų. Džiaugiausi mažu laimėjimu.
Kad smagiau būtų valgyti – padariau agurkų vėrinukus. Padekoravau ir pakviečiau vaikus pusryčiauti. Pasižiūrėjo įtartinai. Paragavo. Valgė, o aš stovėjau su džiaugsmu širdyje ir grožėjausi, kaip godžiai vaikai mėgavosi kiekvienu kąsniu.
Vaikams patiko, to įrodymas – tuščios lėkštės. Kramtymo buvo daug, pusryčiai truko laaaaabaaaaiiiii ilgai, bet… Aš laiminga, o nesaldus grūdų patiekalas atkeliaus ant stalo bent kelis kartus per savaitę. Valio!
Sorų košė su morkomis ir porais
Ingredientai
- Sorų kruopos
- Morkų
- Poras
- Sviesto lydyto
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo žingsniai
- Ryte užviriau vakare užmerktas ir daug kartų perplautas sorų kruopas bei palikau brinkti, išjungusi kaitinimą.
- Tuo tarpu kruopščiai supjausčiau morkas mažais kubeliais, susmulkinau porą bei patroškinau ant lydyto sviesto.
- Kai daržovės suminkštėjo, sudėjau išbrinkusias sorų kruopas, gerai išmaišiau ir pagardinau druska bei pipirais.