Ankštiniai/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Raudonųjų lęšių maltinukai su kepintomis morkomis
Raudonųjų lęšių maltinukai su kepintomis morkomis
Lęšius rekomenduojama valgyti sergantiesiems širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu, taip pat tiems, kurie skundžiasi virškinimo problemomis. Juose gausu ląstelienos ir beveik nėra riebalų.
Ingredientai
- 80 g lęšių raudonųjų, virtų
- 50 g morkų
- 1 kiaušinio
- 30 g svogūno
- 1 v.š. lydyto sviesto
- 1 v.š. miltų pilno grūdo
- 1 žiupsn. kumino
- 1 žiupsn. druskos
Gaminimo žingsniai
- Morką sutarkuojame.
- Svogūną susmulkiname.
- Daržoves kartu pakepame ant lydyto sviesto.
- Virtus lęšius sutriname.
- Sumaišome trintus lęšius, kepintas daržoves, kiaušinį, miltus ir prieskonius.
- Suformuojame mažus kepsnelius ir lėtai kepame ant lydyto sviesto, kol apskrunda iki auksinės spalvos.Recepto autorė Vanda Unčiūrienė