Daržovės/Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai
Raudonųjų lęšių ir morkų makaronai su daržovėmis


Raudonųjų lęšių ir morkų makaronai su daržovėmis
Raudonųjų lęšių makaronus galima drąsiai valgyti vakarienei. Vietoje angliavandenių juose gausu baltymų, kas labai tinka vakarui. Jie tinka netoleruojantiems glitimo.
Ingredientai
- 150 g raudonųjų lęšių ir morkų makaronų
- 1 vnt. brokolio
- 1 vnt. morkos
- 1 vnt. svogūno
- 80 g žirnelių šaldytų
- 1 a. š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- moliūgų sėklų aliejaus pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Morką ir svogūną supjaustome ir pakepiname ant lydyto sviesto.
- Šaldytus žirnelius ir brokolio supjaustytus žiedynus perliejame verdančiu vandeniu
- Makaronus sudedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu.
- Verdame apie 8–10 minutes, jie turi likti vidutinio kietumo.
- Makaronus tiekiame su paruoštomis daržovėmis.
- Viską pagardiname prieskoniais ir šiek tiek apšlakstome moliūgų sėklų aliejumi.Recepto autorė Birutė Vitkauskienė