Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Raudonųjų lęšių ir morkų makaronai su daržovėmis
Vaida Kurpienė
Raudonųjų lęšių makaronus galima drąsiai valgyti vakarienei. Vietoje angliavandenių juose gausu baltymų, kas labai tinka vakarui. Jie tinka netoleruojantiems glitimo.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
10
minutes
min
Gaminimas
15
minutes
min
Iš viso
25
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3
porcijos
Ingredientai
150
g
raudonųjų lęšių ir morkų makaronų
1
vnt.
brokolio
1
vnt.
morkos
1
vnt.
svogūno
80
g
žirnelių šaldytų
1
a. š.
lydyto sviesto
druskos
pagal skonį
pipirų
pagal skonį
moliūgų sėklų aliejaus
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Morką ir svogūną supjaustome ir pakepiname ant lydyto sviesto.
Šaldytus žirnelius ir brokolio supjaustytus žiedynus perliejame verdančiu vandeniu
Makaronus sudedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu.
Verdame apie 8–10 minutes, jie turi likti vidutinio kietumo.
Makaronus tiekiame su paruoštomis daržovėmis.
Viską pagardiname prieskoniais ir šiek tiek apšlakstome moliūgų sėklų aliejumi.
Recepto autorė Birutė Vitkauskienė
---
Daržovės, Nuo 8 mėn.