Purūs cukinijų ir varškės blynai
Cukinijų ir varškės blynai gardiems savaitgalio pusryčiams! Juos galite kepti kaip tradicinius blynus keptuvėje, o jei norisi įdomiau – keksiukų formelėse orkaitėje.
Ingredientai
- 100 g varškės
- 100 g cukinijos
- 1 vnt. kiaušinio
- 20 g grietinės arba graikiško jogurto
- 1 v. š. viso grūdo avižinių miltų arba žirnių miltų
- 1 v. š. lydyto sviesto
- petražolių pagal skonį
- druskos pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Cukiniją sutarkuojame stambia trintuve, sumaišome su žiupsneliu druskos.
- Paliekame 5-10 minučių pastovėti, kad cukinija išskirtų sultis, kurias vėliau nusunkiame.
- Cukiniją sumaišome su varške, kiaušiniu, miltais, smulkintomis petražolėmis ir išmaišome.
- Blynus kepame keptuvėje įkaitintame lydytame svieste arba keksiukų formelėse orkaitėje.
- Patiekiame su grietine arba graikišku jogurtu, taip pat tinka su šviežiai keptų obuolių tyre.Recepto autorė Vaida Kurpienė
Comment
Laaabai skanūs, dariau iš 1,5 porcijos, vaikui pirma keptuvė be druskos, tėvams – pasūdyta 🙂 gavosi viso 6 blynai.