Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų
Pilno grūdo speltos keksiukai su razinomis
Pilno grūdo speltos keksiukai su razinomis
Vaikams taip norisi deserto, tikrai galima, tik pasirinkime vertingesnį variantą. Keksiukai desertui puikiai tiks, naudokite jiems tik pilno grūdo miltus.
Ingredientai
- 150 g Sviesto
- 40 g agavų sirupo arba nerafinuoto cukraus
- 100 ml avižų ar kito augalinio pieno Jei pienui nealergiškas galite keisti ir natūraliu karvės pienu.
- 2 kiaušiniai
- 50 g razinų
- 300 ml pilno grūdo speltos miltų
- 1 a.š. maltų meduolių prieskonių Galite pasidaryti jų mišinį patys iš maltų gvazdikėlių imbierų, žvaigždinio anyžiaus, kardamono bei cinamono
- 2 a.š. kepimo miltelių
Gaminimo žingsniai
- Sviestą ištirpiname puode ir nukeliame nuo viryklės.
- Į puodą įdedame agavų sirupą arba cukrų, supilame avižų pieną ir gerai išmaišome.
- Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių, trynius suverčiame į bendrą masę, o baltymus išplakame iki putų.
- Puode esančius produktus sumaišome su išplaktais kiaušinio baltymais, supilame miltus, prieskonius, kepimo miltelius, gerai išmaišome, kol tešlos konsistencija taps panaši į grietinės.
- Jei tešla per skysta, įpilame daugiau pilno grūdo miltų.
- Keksiukų formeles pripildome gauta mase iki pusės, į kiekvieną formelę įdedame po 3-4 razinas.
- Kepame +175 C orkaitėje apie 25 minutes, kol keksiukai patamsės.