Augalinė mityba/Be pieno/Daržovės/Kruopos/Kūdikiams nuo 8 mėn./Receptai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų
Perlinių kruopų ir šakninių daržovių košė
Perlinių kruopų ir šakninių daržovių košė
Nedvejodamos į naująjį mažylio meniu įtraukite grūdines kultūras. Perlinės kruopos (šlifuoti miežiai) yra labai maistingos. Perlinių kruopų vertę rodo ir jose esantys reikšmingi kiekiai B grupės vitaminų (B1, B3, B6) bei labai įvairus mineralų spektras: selenas, manganas, fosforas, varis, magnis, cinkas, kalis, geležis.Šiam patiekalui galite naudoti bet kurias šaknines daržoves: morkas, pastarnokus, ropes, griežčius. Maišykite ir derinkite pagal savo mažylio skonį.Vienu kartu virkite ir sau, ir kūdikiui. Tik sau vėliau pabarstykite druska ir netrinkite, o mažyliui sutrinkite. Ir jokio gaminimo atskirai!
Ingredientai
- 50 g perlinių kruopų
- 20 g sviesto ar tiek pat ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 100 g poro
- 40 g griežčio
- 40 g ropės
- 20 g pomidorų tyrės
- 200 ml vandens arba nesūdyto daržovių sultinio
- 25 g žirnelių šaldytų
Gaminimo žingsniai
- Perskalaukite perlines kruopas šaltu vandeniu ir pamirkykite per naktį. Prieš virdami dar kartą perplaukite. Taip kruopos išvirs greičiau bei bus naudingesnės.
- Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje. Sudėkite supjaustytus porus, griežčius ir ropes. Pašutinkite daržoves apie 2 minutes.
- Suberkite kruopas ir pomidorų tyrę. Pridėkite tiek vandens ar sultinio, kad daržovių ir kruopų mišinys būtų iki viršaus apsemtas. Užvirkite, o tada kaitinkite ant mažos ugnies apie pusvalandį retkarčiais pamaišydami. Įpilkite papildomai vandens ar sultinio, jei reikia. Mišinys turi būti gana tirštos konsistencijos.
- Pridėkite žirnelių ir toliau kaitinkite uždengę dangtį kol perlinės kruopos pasidarys labai minkštos. Maždaug dar 5 minutes, bet žinokite, kad kuo perlinės kruopos senesnės, tuo jos ilgiau verda.
- Nusunkite susidariusį skystį į atskirą dubenį ir jį išsaugokite.
- Atskirtas daržoves ir kruopas išsukite elektriniu trintuvu, pridėdami tiek skysčio, kad pasiektumėte tinkamą konsistenciją. Vyresnio amžiaus vaikams galite viską tiesiog aptrinti šakute.
- Šakninių daržovių ir perlinių kruopų košę atvėsinkite ir išdalinkite porcijomis. Patiekite mažyliui ir laukite jo vertinimo.