Orkaitėje keptos bulvės su lupena
Dažnai iškyla klausimas, bulves kepti, virti ar valgyti termiškai neapdorotas? Lupti, ar valgyti su lupena? Pasirodo, bulvės virtos ar keptos orkaitėje su lupena – sveikiausios. Svarbu, kad jos būtų kramtomos konsistencijos, neperkeptos.
Ingredientai
- 7 bulvių vidutinio dydžio
- 200 g rudųjų pievagrybių
- 200 g gluosninių kreivabudžių tinka šitaki grybai, voveraitės ar kiti miško grybai
- 2 avokadų
- 3 skiltelių česnako
- ½ a.š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų maltų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Įkaitiname orkaitę iki 170 C laipsnių.
- Gerai nuplautas bulves aštriu peiliu pjaustome kaip armonikėles.
- Apšlakstome lydytu sviestu ir pagardiname prieskoniais.
- Kepame karščiui atspariame inde, kol bulvės suminkštėja ir gražiai apskrunda. Kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio. Svarbu, kad bulvės neperkeptų.
- Keptuvėje, ant lydyto sviesto, lengvai pakepame grybus bei smulkintus česnakus.
- Bulves patiekiame su sultenės ir burokėlių lapelių salotomis bei avokadu.