fbpx

Orkaitėje keptos bulvės su lupena

Be pieno/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 3 metų

Orkaitėje keptos bulvės su lupena

Orkaitėje keptos bulvės su lupena

Vaida Kurpienė
Dažnai iškyla klausimas, bulves kepti, virti ar valgyti termiškai neapdorotas? Lupti, ar valgyti su lupena? Pasirodo, bulvės virtos ar keptos orkaitėje su lupena – sveikiausios. Svarbu, kad jos būtų kramtomos konsistencijos, neperkeptos. 
 
Pasiruošimas 15 minutes
Gaminimas 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
9 porcijos

Ingredientai
  

  • 7 bulvių vidutinio dydžio
  • 200 g rudųjų pievagrybių
  • 200 g gluosninių kreivabudžių tinka šitaki grybai, voveraitės ar kiti miško grybai
  • 2 avokadų
  • 3 skiltelių česnako
  • ½ a.š. lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį 
  • juodųjų pipirų maltų pagal skonį 

Gaminimo žingsniai
 

  • Įkaitiname orkaitę iki 170 C laipsnių.
  • Gerai nuplautas bulves aštriu peiliu pjaustome kaip armonikėles.
  • Apšlakstome lydytu sviestu ir pagardiname prieskoniais.
  • Kepame karščiui atspariame inde, kol bulvės suminkštėja ir gražiai apskrunda. Kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio. Svarbu, kad bulvės neperkeptų.
  • Keptuvėje, ant lydyto sviesto, lengvai pakepame grybus bei smulkintus česnakus. 
  • Bulves patiekiame su sultenės ir burokėlių lapelių salotomis bei avokadu.
Be pieno, Daržovės, Nuo 3 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba