Moliūgų ir varškės apkepas „Zebriukas“
Šis puikus moliūgų ir varškės apkepas, ne tik savo spalvomis, bet ir skoniu tikrai pradžiugins ir didelius, ir mažus.
Ingredientai
- 300 g varškės
- 300 g moliūgų tyrės
- 2 kiaušinių
- 1 banano
- 2 v. š. graikiško jogurto
- 2 v. š. krakmolo
- 1 v. š. džiovintų spanguolių
- 1 a. š. agavos sirupo
Gaminimo žingsniai
- Moliūgą nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais ir apverdame ar iškepame orkaitėje, kol suminkštės.
- Džiovintas spanguoles trumpam užmerkiame šiltame vandenyje.
- Sutriname varškę, bananą, vieną kiaušinį, jogurtą.
- Į masę suberiame krakmolą ir išbrinkusias spanguoles.
- Atskirai sutriname paruoštą moliūgą iki tyrės.
- Į moliūgo masę įpilame agavos sirupo ir įmušame vieną kiaušinį ir gerai išmaišome.
- Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir sluoksniuojame po du šaukštus moliūgo ir varškės masės. Žingsnius kartojame kol suformuojame dryžuotą sluoksnių apkepą
- Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.Recepto autorė Irena