Kugelis su kepintais pievagrybiais
Kugelis – tikras rudens stalo karalius, juo pakvimpa visi namai, o būsimiems valgytojams nereikia baimintis, jog kugelis iširs (kaip cepelinai) ar nuvargins prie keptuvės trypčiojantį kepėją (kaip bulviniai blynai).
Ingredientai
- 150 g bulvių
- 50 ml pieno
- 1 kiaušinio
- 25 g svogūno
- 10 g pievagrybių
- 10 g grietinės
- 5 g lydyto sviesto
- 1 skiltelės česnako
- žiupsn. druskos
- žiupsn. pipirų
Gaminimo žingsniai
- Sutarkuojame bulves, svogūną ir česnaką.
- Ant tarkuotos masės užpilame verdantį pieną.
- Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
- Pagardiname prieskoniais ir vėl išmaišome.
- Paruoštą masę pašauname į 170°C orkaitę, 45 minutėms.
- Kol kepa, įkaitiname keptuvę su sviestu.
- Pakepiname smulkintus pievagrybius apie 5 minutes.
- Iškeptą kugelį serviruojame su kepintais pievagrybiais ir grietine.Recepto autorė Donata Vaišnoraitė