fbpx

Kugelis su kepintais pievagrybiais

Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 3 metų

Kugelis su kepintais pievagrybiais

Kugelis su kepintais pievagrybiais

Vaida Kurpienė
Kugelis – tikras rudens stalo karalius, juo pakvimpa visi namai, o būsimiems valgytojams nereikia baimintis, jog kugelis iširs (kaip cepelinai) ar nuvargins prie keptuvės trypčiojantį kepėją (kaip bulviniai blynai).
Pasiruošimas 15 minutes
Gaminimas 50 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
1 porcijos

Ingredientai
  

  • 150 g bulvių
  • 50 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 25 g svogūno
  • 10 g pievagrybių
  • 10 g grietinės 
  • 5 g lydyto sviesto
  • 1 skiltelės česnako
  • žiupsn. druskos
  • žiupsn. pipirų

Gaminimo žingsniai
 

  • Sutarkuojame bulves, svogūną ir česnaką.
  • Ant tarkuotos masės užpilame verdantį pieną.
  • Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
  • Pagardiname prieskoniais ir vėl išmaišome.
  • Paruoštą masę pašauname į 170°C orkaitę, 45 minutėms.
  • Kol kepa, įkaitiname keptuvę su sviestu.
  • Pakepiname smulkintus pievagrybius apie 5 minutes.
  • Iškeptą kugelį serviruojame su kepintais pievagrybiais ir grietine.
    Recepto autorė Donata Vaišnoraitė
Nuo 3 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba