Juodųjų pupelių desertiniai kamuoliukai
Žaibiškai pagaminamas desertas. Nesitiki, kad gali būti taip skanu. O pagrindinis ingredientas juodos pupelės iš skardinės.
Ingredientai
- 400 g juodųjų pupelių konservuotų
- 200 g datulių
- 70 g anakardžių riešutų
- 3 v. š. žemės riešutų sviesto
- 2 v. š. kakavos
- 2 v. š. kokoso drožlių
- 1 v. š. kokoso aliejaus
Gaminimo žingsniai
- Datules trumpam užmerkiame karštame vandenyje, vėliau nusunkiame ir paliekame atvėsti.
- Į smulkintuvą sudedame pupeles, datules, žemės riešutų sviestą, anakardžių riešutus bei ištirpintą kokosų aliejų ir viską sutriname iki vientisos konsistencijos.
- Į masę suberiame kakavą ir kokoso drožles ir gerai išmaišome, kad kakavos milteliai tolygiai pasiskirstytų.
- Iš gautos masės rankomis suformuojame norimo dydžio rutuliukus.
- Paruoštus rutuliukus palaikome šaldytuve, kad sukietėtų.Recepto autorė Dalia Matjod