Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Cukinijų apkepas su vištiena ir kalafioru
Vaida Kurpienė
Ne veltui cukinijos vadinamos vienomis sveikiausių daržovių. Jose apstu naudingųjų medžiagų: vitaminų C, B1, B2, E, pektinų, angliavandenių, natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo ir kt.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
20
minutes
min
Gaminimas
30
minutes
min
Iš viso
50
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
4
porcijos
Ingredientai
3
vnt.
cukinijų
jaunų
250
g
vištienos krūtinėlės
150
g
žiedinio kopūsto
kalafioro
2
vnt.
mokų
3
vnt.
kiaušinių
1
vnt.
svogūno
3
v. š.
balkšvojo gysločio sėklų luobelių
1
v. š.
lydyto sviesto
druskos
pagal skonį
pipirų maltų
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Sutarkuojame cukiniją, šiek tiek pasūdome ir paliekame pastovėti.
Susidariusį cukinijų skystį nusunkiame.
Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais.
Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame supjaustytas daržoves: morkas, svogūną ir žiedinį kopūstą ir vištieną.
Dubenyje sumaišome cukiniją, apkeptas daržoves su vištiena, plaktu kiaušiniu ir gysločio sėklų luobeles.
Pagardiname druska ir pipirais. Išmaišome.
Gautą masę sudedame į lydytu sviestu pateptą kepimo indą.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apkepo viršus gražiai apskrunda
.
Tiekiame su šviežiomis daržovėmis ir grietine.
Recepto autorė Ernesta Rakauskienė
---
Daržovės, Nuo 3 metų