fbpx

Šparaginių pupelių ir bulvių tyrė

pupelių tyrėlė

Šparaginių pupelių ir bulvių tyrė

Vaida Kurpienė
Šparaginės pupelės – ankštinė daržovė, kuri yra labai maistinga ir turi augalinių baltymų, magnio, kalio, cinko. Šparaginių pupelių tyrelę galima duoti mažyliui nuo 4-6 mėnesių, bet rekomenduojama jau po to, kai įvedama mėsa.
Košė, Tyrelės

Ingredientai
  

  • Šparaginių pupelių
  • Dėl sotumo galima pridėti bulvę, morką ar abi šias daržoves

Gaminimo žingsniai
 

  • Nukerpame pupelių galus ir išimame pupeles iš ankšties.
  • Pupeles sudedame į puodą ir įpilame vandens, kad jas apsemtų.
  • Paverdame, kol jos suminkštėja.
  • Pupeles sudedame į maisto smulkintuvą ir smulkiname iki vientisos masės.
  • Jei gardiname virtomis bulvėmis, jas išverdame ir sutrinama šakute bei sumaišome su pupelių tyre.

Patarimas

Jei vaikas jau vyresnis ir matome, kad greitai išalksta, įdėkime papildomai šaukštelį kokybiško aliejaus, pavyzdžiui, ypač tyro (extra virgin) alyvuogių, šalto spaudimo kanapių ar linų sėmenų ar tiesiog natūralaus sviesto.
Ankštiniai, Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą