fbpx

Avižinių dribsnių ir varškės duonelės su kmynais – „Vandutės“

Pieno produktai/Priešpiečių dėžutė/Pusryčiams/Receptai/Vaikams nuo 7 metų

Avižinių dribsnių ir varškės duonelės su kmynais – „Vandutės“

Greičiausiai ir lengviausiai iškepta mano duonelė, kupina:

  • Baltymų – ląstelių statybinė medžiaga ir sotumo palaikymui
  • Skaidulų – ilgam sotumo jausmui ir žarnyno bakterijų maistui, tame tarpe stiprių antioksidantų betagliukanų.

Vandutės puikiai dera su:

  • Užtepėlėmis: nuo varškės iki gvakamolės (avokado) ar humuso (avinžirnių)
  • Daržovėmis: nuo pomidorų iki raugintų agurkų ar ridikėlių
  • Sūriu: nuo tofu iki fetos ar olandiško 
  • Riebia žuvimi, pavyzdžiui, lašiša
Aviziniu-dribsniu-ir-varskes-duoneles-su-kmynais

Avižinių dribsnių ir varškės duonelės su kmynais – „Vandutės“

Vaida Kurpienė
Lyg ir bandelės, tik nesaldžios. Esu mačiusi receptų ir sudžiovintais vaisiais, bet aš rekomenduoju gardinti mėgstamais nesaldžiais prieskoniais: nuo persilado mišinio, kajeno pipirų, česnako iki saldžios paprikos.
Pasiruošimas 10 minutes
Gaminimas 40 minutes
Iš viso 50 minutes
Priešpiečių dėžutė, Pusryčiams, Užkandžiai
Europietiška
12 porcijos

Ingredientai
  

  • 400 g varškės
  • 200 g avižų dribsnių, viso grūdo ekologiškų. Kai kas kepa su avižiniais miltais, bet kuo mažiau apdorotas grūdas tuo sotumas didesnis ir ilgesnis.
  • 2 kiaušinių
  • 1 v.š. kmynų
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos, pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Kiaušinius su varške ir prieskoniais ištriname.
  • Suberiame avižinius dribsnius ir išmaišome.
  • Formuojame mažytes bandeles ir sudedame ant kepimo skardos.
  • Kepame orkaitėje viršus/apačia +180 C – 30-40 min.
    Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
Nuo 7 metų, Pieno produktai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba