Pieno produktai/Priešpiečių dėžutė/Pusryčiams/Receptai/Vaikams nuo 7 metų
Avižinių dribsnių ir varškės duonelės su kmynais – „Vandutės“
Greičiausiai ir lengviausiai iškepta mano duonelė, kupina:
- Baltymų – ląstelių statybinė medžiaga ir sotumo palaikymui
- Skaidulų – ilgam sotumo jausmui ir žarnyno bakterijų maistui, tame tarpe stiprių antioksidantų betagliukanų.
Vandutės puikiai dera su:
- Užtepėlėmis: nuo varškės iki gvakamolės (avokado) ar humuso (avinžirnių)
- Daržovėmis: nuo pomidorų iki raugintų agurkų ar ridikėlių
- Sūriu: nuo tofu iki fetos ar olandiško
- Riebia žuvimi, pavyzdžiui, lašiša
Avižinių dribsnių ir varškės duonelės su kmynais – „Vandutės“
Lyg ir bandelės, tik nesaldžios. Esu mačiusi receptų ir sudžiovintais vaisiais, bet aš rekomenduoju gardinti mėgstamais nesaldžiais prieskoniais: nuo persilado mišinio, kajeno pipirų, česnako iki saldžios paprikos.
Ingredientai
- 400 g varškės
- 200 g avižų dribsnių, viso grūdo ekologiškų. Kai kas kepa su avižiniais miltais, bet kuo mažiau apdorotas grūdas tuo sotumas didesnis ir ilgesnis.
- 2 kiaušinių
- 1 v.š. kmynų
- 1 skiltelės česnako
- druskos, pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Kiaušinius su varške ir prieskoniais ištriname.
- Suberiame avižinius dribsnius ir išmaišome.
- Formuojame mažytes bandeles ir sudedame ant kepimo skardos.
- Kepame orkaitėje viršus/apačia +180 C – 30-40 min.Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė