Be glitimo/Be pieno/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 7 metų/Žuvis
Lašišos kotletukai su salotomis
Lašišos kotletukai su kopūsto salotomis
Lašiša turi daug lengvai pasisavinamų baltymų, todėl ilgam suteikia sotumo. Turi daug omega 3 riebalų rūgščių, kurios apsaugo organizmą nuo širdies ligų.
Ingredientai
Kotletams reikės:
- 200 g lašišos
- 1 kiaušinio
- 1 v.š. balkšvojo gysločio luobelių
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus, kepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- svogūnų laiškų, pagal skonį
Salotoms:
- 100 g šviežio kopūsto
- 50 g agurko
- 1 v.š. grietinės
- svogūnų laiškų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Sumalame lašišą.
- Įmušame kiaušinį, beriame balkšvojo gysločio luobelių, dedame prieskonių, smulkintų krapų, svogūnlaiškių.
- Formuojame kotletukus ir kepame ant alyvuogių aliejaus.
- Salotoms sumaišome smulkintą šviežią kopūstą, agurką, svogūnlaiškius, dedame grietinės.Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė.