Varškės apkepas su razinomis
Labai greitai pagaminamas, kvapnus ir maistingas varškės apkepas, kurį galima valgyti kaip desertą.
Ingredientai
- 500 g varškės
- 3 vnt. kiaušinių
- 0,5 stiklinės kefyro
- 40 g cukraus rudojo
- 4 v. š. avižų sėlenų
- 1 saujos razinų
- migdolų riešutų drožlių pabarstymui
Gaminimo žingsniai
- Sėlenas užpilame kefyru, kad pabrinktų.
- Razinas užmerkiame karštame vandenyje.
- Varškę su kiaušiniais, cukrumi sutriname smulkintuvu (blenderiu) iki vienalytės masės.
- Į varškės masę įmaišome brinkintas sėlenas ir nusunktas razinas.
- Gautą tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, pabarstome migdolų drožlėmis.
- Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.Recepto autorė Kristina Valaitienė