fbpx

Avinžirnių humusas su daržovių lazdelėmis

Ankštiniai/Augalinė mityba/Kūdikiams nuo 8 mėn./Receptai/Užkandžiai

Avinžirnių humusas su daržovių lazdelėmis

Avinžirnių humusas su daržovių lazdelėmis

Vaida Kurpienė
Lengvas ir maistingas užkandis, kurį tinka valgyti su įvairiausiomis šviežiomis daržovėmis, o svarbiausia – patiks ir mažiesiems. Skanaus!
Pasiruošimas 15 min
Gaminimas 30 min
Iš viso 45 min
Užkandžiai
Europietiška
3 porcijos

Ingredientai
  

  • 200 g avinžirnių
  • 1 vnt. saldžiosios paprikos
  • 2-3 v. š. skysčio nuo avinžirnių
  • 2 v. š. 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • paprikos prieskonių pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Iš vakaro užmerkiame avinžirnius, kitą dieną juos išverdame.
  • Papriką supjaustome kubeliais.
  • Sudedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus, pabarstome prieskoniais.
  • Kepame 160 C laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
  • Atvėsusius avinžirnius ir papriką sudedame į smulkintuvą.
  • Ten pat sudedame česnaką, pipirus, druską, paprikos prieskonius ir įpilame alyvuogių aliejų bei skystį nuo avinžirnių.
  • Viską susmulkiname iki vienalytės konsistencijos.
  • Patiekiame su supjaustytais lazdelėmis agurkais, morkomis ir moliūgais.
    Recepto autorė Raminta
Ankštiniai, Nuo 8 mėn., Šviežios daržovės

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą