Be pieno/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų/Žuvis
Skumbrė orkaitėje su „Salsa Verde“ padažu
Skumbrė orkaitėje su „Salsa Verde“ padažu
Skumbrė yra karališka žuvis, na ne kitaip! Tokio turtingo skonio, skani visaip ruošta, bet tiesiog ypatingai skani kepta orkaitėje. Druska, pipirai, citrinos griežinėliai – nieko daugiau ir nereikia.
Ingredientai
- 2 vnt. skumbrių
- 0,5 vnt. citrinos
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Padažui:
- 50 g petražolių
- 4-5 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1,5 v. š. citrinos sulčių
- 4 vnt. ančiuvų filė
- 4 a. š. kaparėlių
- 2 skiltelių česnako
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Žuvis nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Aštriu peiliu jas įpjauname keletą kartų išilgai.
- Skumbres iš vidaus ir iš išorės įtriname druska, pipirais.
- Į kiekvieną įpjovą įdedame po ploną citrinos griežinėlį.
- Dedame į stiklinį kepimo indą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
- Iškepusią žuvį, valgome su padažu ir šviežiomis daržovėmis.Recepto autorė Sabina Sate