Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Šviežios daržovės/Vaikams nuo 3 metų/Žuvis
kepta Menkė su daržovių salotomis
Kepta menkė su daržovių salotomis
Menkė yra laikoma viena iš geriausių baltųjų žuvų, ji turtinga savo maistine verte bei labai gardi. Iš jos galima pagaminti daugybę gardžių patiekalų.
Ingredientai
- 200 g menkės filė ar kitos mėgstamos žuvies
- 40 g svogūnų
- 16 g pomidorų pastos
- 6 g lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų maltų pagal skonį
Salotoms:
- 80 g agurkų
- 70 g morkų
- 60 g pomidorų
- 50 g lapinių salotų
- 50 g špinatų
- 50 g ridikėlių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. svarainių sulčių
- druskos pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Žuvį nuplauname, nusausiname.
- Pagardiname prieskoniais.
- Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame susmulkintą svogūną. ir dedame žuvį.
- Kartu į keptuvę dedame žuvį ir kepame apie 8 minutes.
- Dedame pomidorų pastą, įpilame šiek tiek vandens ir patroškiname apie 2minutes.Salotoms:
- Agurkus, pomidorus, špinatus, salotas supjaustome.
- Morkas sutarkuojame stambia trintuve.
- Pagardiname druska, svarainių sultimis, alyvuogių aliejumi ir viską išmaišome.Recepto autorė: Julija Ivanauskienė