Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kepta menkė su daržovių salotomis
Vaida Kurpienė
Menkė yra laikoma viena iš geriausių baltųjų žuvų, ji turtinga savo maistine verte bei labai gardi. Iš jos galima pagaminti daugybę gardžių patiekalų.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
10
minutes
min
Gaminimas
15
minutes
min
Iš viso
25
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2
porcijos
Ingredientai
200
g
menkės filė
ar kitos mėgstamos žuvies
40
g
svogūnų
16
g
pomidorų pastos
6
g
lydyto sviesto
druskos
pagal skonį
juodųjų pipirų
maltų pagal skonį
Salotoms:
80
g
agurkų
70
g
morkų
60
g
pomidorų
50
g
lapinių salotų
50
g
špinatų
50
g
ridikėlių
1
v.š.
alyvuogių aliejaus
1
a.š.
svarainių sulčių
druskos
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Žuvį nuplauname, nusausiname.
Pagardiname prieskoniais.
Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame susmulkintą svogūną. ir dedame žuvį.
Kartu į keptuvę dedame žuvį ir kepame apie 8 minutes.
Dedame pomidorų pastą, įpilame šiek tiek vandens ir patroškiname apie 2minutes.
Salotoms:
Agurkus, pomidorus, špinatus, salotas supjaustome.
Morkas sutarkuojame stambia trintuve.
Pagardiname druska, svarainių sultimis, alyvuogių aliejumi ir viską išmaišome.
Recepto autorė: Julija Ivanauskienė
---
Nuo 3 metų, Šviežios daržovės, Žuvis