Traškūs cukinijos ir morkų blynai
Šiuos blynus skanu valgyti su grietine ar natūraliu jogurtu, galima pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais, krapais ar kitais mėgstamais žalumynais. Skanaus!
Ingredientai
- 350 g cukinijų
- 1 morkos
- 1 kiaušinio
- 3 v.š. pilno grūdo miltų
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- lydyto sviesto kepimui
Gaminimo žingsniai
- Cukiniją sutarkuojame per burokinę tarką.
- Įberiame žiupsnelį druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti apie 30 minučių.
- Nusunkiame susidariusį skystį.
- Per burokinę tarką sutarkuojame morkas.
- Dubenyje išplakame kiaušinį.
- Į kiaušinio masę sudedame tarkuotas cukinijas, morką, miltus, prieskonius ir gerai išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir kepam blynelius, kol gražiai apskrunda.Recepto autorė: Kristina Valaitienė