Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Traškūs cukinijos ir morkų blynai
Vaida Kurpienė
Šiuos blynus skanu valgyti su grietine ar natūraliu jogurtu, galima pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais, krapais ar kitais mėgstamais žalumynais. Skanaus!
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
10
minutes
min
Gaminimas
20
minutes
min
Iš viso
30
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2
porcijos
Ingredientai
350
g
cukinijų
1
morkos
1
kiaušinio
3
v.š.
pilno grūdo miltų
druskos
pagal skonį
juodųjų pipirų
pagal skonį
lydyto sviesto
kepimui
Gaminimo žingsniai
Cukiniją sutarkuojame per burokinę tarką.
Įberiame žiupsnelį druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti apie 30 minučių.
Nusunkiame susidariusį skystį.
Per burokinę tarką sutarkuojame morkas.
Dubenyje išplakame kiaušinį.
Į kiaušinio masę sudedame tarkuotas cukinijas, morką, miltus, prieskonius ir gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir kepam blynelius, kol gražiai apskrunda.
Recepto autorė: Kristina Valaitienė
---
Daržovės, Nuo 1 metų, Šviežios daržovės