Ankštiniai/Kūdikiams nuo 8 mėn./Receptai/Sriuba/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų
Trinta tiršta žaliųjų žirnelių sriuba
Trinta tiršta žaliųjų žirnelių sriuba
Puikūs augalinių baltymų ir geležies kupini pietūs ar vakarienė. Tinka visiems, bet ypač tiems, kurie nemėgsta mėsos.
Ingredientai
- 200 g žirnelių
- 100 g špinatų
- Druskos
- Būtina įdėti riebalų tinka grietinė, grietinėlė, augalinė grietinėlė. Taip pat variantas špinatus prieš sumalant lengvai patroškinti svieste.
Gaminimo žingsniai
- Žirnelius užpilkite vandeniu, kad vos vos apsemtų, kartu dėkite špinatus.
- Kai špinatai ir žirneliai užverda ir dar tris minutes paverda, pilkite juos į kokteilinę kartu su druska. Smulkinkite iki vientisos konsistencijos.
Patarimas
Gardinkite nesmulkintais žirneliais, lengvai kepintomis sėklomis ar viso grūdo duonos skrebučiais.
Galima užbalinti augaline grietinėle, jei vaikui trūksta geležies ir/ar žemas hemoglobinas pieno produktai šiuo atveju netiktų, nes trukdytų pasisavinti geležį.
Jei vaikas tokios bėdos neturi, rinkitės ir pieno produktus. Sviestas tinka visais atvejais.
—
Receptu ir nuotrauka pasidalino Giedrė Renevė