fbpx

Trinta tiršta žaliųjų žirnelių sriuba

Žaliųjų žirnelių sriuba

Trinta tiršta žaliųjų žirnelių sriuba

Vaida Kurpienė
Puikūs augalinių baltymų ir geležies kupini pietūs ar vakarienė. Tinka visiems, bet ypač tiems, kurie nemėgsta mėsos.
Sriuba
Europietiška

Ingredientai
  

  • 200 g žirnelių
  • 100 g špinatų
  • Druskos
  • Būtina įdėti riebalų tinka grietinė, grietinėlė, augalinė grietinėlė. Taip pat variantas špinatus prieš sumalant lengvai patroškinti svieste.

Gaminimo žingsniai
 

  • Žirnelius užpilkite vandeniu, kad vos vos apsemtų, kartu dėkite špinatus.
  • Kai špinatai ir žirneliai užverda ir dar tris minutes paverda, pilkite juos į kokteilinę kartu su druska. Smulkinkite iki vientisos konsistencijos.

Patarimas

Gardinkite nesmulkintais žirneliais, lengvai kepintomis sėklomis ar viso grūdo duonos skrebučiais.
Galima užbalinti augaline grietinėle, jei vaikui trūksta geležies ir/ar žemas hemoglobinas pieno produktai šiuo atveju netiktų, nes trukdytų pasisavinti geležį.
Jei vaikas tokios bėdos neturi, rinkitės ir pieno produktus. Sviestas tinka visais atvejais.
Receptu ir nuotrauka pasidalino Giedrė Renevė
Ankštiniai, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba