fbpx

Viso grūdo makaronų sriuba su žirneliais ir morkomis

Ankštiniai/Daržovės/Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai/Sriuba

Viso grūdo makaronų sriuba su žirneliais ir morkomis

Viso grūdo makaronų sriuba su žirneliais ir morkomis

Vaida Kurpienė
Žalieji žirneliai yra vienas geriausių augalinės kilmės baltymų šaltinių. Todėl jie yra tokie sotūs. Valgant baltymus, organizme padidėja tam tikrų hormonų, mažinančių apetitą, kiekis. Baltymai kartu su skaidulomis lėtina virškinimo procesą ir skatina sotumo jausmą.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 20 min
Iš viso 30 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 l daržovių sultinio
  • 1 morkos didesnės
  • 80 g makaronų viso grūdo
  • 60 g žaliųjų žirnelių šviežių ar šaldytų
  • druskos pagal skonį
  • persilado prieskonių pagal skonį
  • ciberžolės pagal skonį
  • česnako miltelių pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Makaronus išverdame atskirai.
  • Morką supjaustome kubeliais.
  • Sudedame į verdantį sultinį.
  • Pagardiname prieskoniais ir paverdame kelias minutes.
  • Žirnelius ir išvirtus makaronus užpilame paruoštu sultiniu su morkomis.
    Recepto autorė Ernesta Rakauskienė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą