Ankštiniai/Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Sriuba/Vaikams nuo 1 metų
Viso grūdo makaronų sriuba su žirneliais ir morkomis


Viso grūdo makaronų sriuba su žirneliais ir morkomis
Žalieji žirneliai yra vienas geriausių augalinės kilmės baltymų šaltinių. Todėl jie yra tokie sotūs. Valgant baltymus, organizme padidėja tam tikrų hormonų, mažinančių apetitą, kiekis. Baltymai kartu su skaidulomis lėtina virškinimo procesą ir skatina sotumo jausmą.
Ingredientai
- 1 l daržovių sultinio
- 1 morkos didesnės
- 80 g makaronų viso grūdo
- 60 g žaliųjų žirnelių šviežių ar šaldytų
- druskos pagal skonį
- persilado prieskonių pagal skonį
- ciberžolės pagal skonį
- česnako miltelių pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Makaronus išverdame atskirai.
- Morką supjaustome kubeliais.
- Sudedame į verdantį sultinį.
- Pagardiname prieskoniais ir paverdame kelias minutes.
- Žirnelius ir išvirtus makaronus užpilame paruoštu sultiniu su morkomis. Recepto autorė Ernesta Rakauskienė