fbpx

Spalvoti speltos miltų blynai

Pusryčiams/Receptai/Vaikams nuo 3 metų

Spalvoti speltos miltų blynai

Spalvoti-speltos-miltu-blynai

Spalvoti speltos miltų blynai

Vaida Kurpienė
Blynų tešlai šiais laikais galime pasirinkti įvairius vertingus miltus. Jei norisi kvietinių, rekomenduoju naudoti pilno grūdo, kuriuose yra daugiau skaidulų, o kai kurių medžiagų net 80 procentų daugiau nei įprastiniuose baltuose miltuose.
Pasiruošimas 10 minutes
Gaminimas 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Pusryčiams
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

  • 150 g speltos miltų
  • 80 g pieno
  • 80 g vandens
  • 1 kiaušinio
  • 2 a.š. klevų sirupo
  • žiupsn. druskos
  • lydyto sviesto kepimui

Spalvai išgauti reikės:

  • 1 a.š. ciberžolės
  • 100 g špinatų
  • 1 virto burokėlio

Gaminimo žingsniai
 

  • Pirmiausia, atskiruose indeliuose špinatus, ciberžolę, sutarkuotą burokėlį užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų.
  • Užmaišome tešlą blynams iš visų ingredientų. Tešlą padaliname į tris dalis.
  • Ciberžolės košelę sumaišome su dalimi tešlos. Špinatus išimame iš vandens ir sumalame (galima malti kartu su tešla). Trečiai daliai panaudojame nuo burokėlio nusunktą skystį.
  • Kepame blynus ant lydyto sviesto, galima kepti ant sausos keptuvės.
    Recepto autorė Dina Juškienė
Nuo 3 metų, Pieno produktai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba