Spalvoti speltos miltų blynai
Blynų tešlai šiais laikais galime pasirinkti įvairius vertingus miltus. Jei norisi kvietinių, rekomenduoju naudoti pilno grūdo, kuriuose yra daugiau skaidulų, o kai kurių medžiagų net 80 procentų daugiau nei įprastiniuose baltuose miltuose.
Ingredientai
- 150 g speltos miltų
- 80 g pieno
- 80 g vandens
- 1 kiaušinio
- 2 a.š. klevų sirupo
- žiupsn. druskos
- lydyto sviesto kepimui
Spalvai išgauti reikės:
- 1 a.š. ciberžolės
- 100 g špinatų
- 1 virto burokėlio
Gaminimo žingsniai
- Pirmiausia, atskiruose indeliuose špinatus, ciberžolę, sutarkuotą burokėlį užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų.
- Užmaišome tešlą blynams iš visų ingredientų. Tešlą padaliname į tris dalis.
- Ciberžolės košelę sumaišome su dalimi tešlos. Špinatus išimame iš vandens ir sumalame (galima malti kartu su tešla). Trečiai daliai panaudojame nuo burokėlio nusunktą skystį.
- Kepame blynus ant lydyto sviesto, galima kepti ant sausos keptuvės.Recepto autorė Dina Juškienė