Šokolado skonio desertas su raudonomis pupelėmis
Ne tik sveikas, bet ir labai gardus šokoladinis desertas, kuris pagaminamas iš pupelių. Komentaruose pasidalinkite ar patiko.
Ingredientai
- 240 g raudonų pupelių konservuotų
- 2 vnt. kiaušinių
- 2 v. š. ispaninio šalavijo sėklų chia
- 1 v. š. kedro riešutų
- 3 a. š. kakavos
- 1 a. š. citrinos žievelės
- kokoso cukraus pagal skonį
- druskos pagal skonį
- saldžiosios paprikos maltos pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Ispaninio šalavijo sėklas užpilame vandeniu ir paliekame nakčiai šaldytuve, kad išbrinktų.
- Į smulkintuvą (blenderį) sudedame pupeles, kiaušinį, išbrinkusias sėklas, suberiame kakavą, kokoso cukrų, prieskonius ir gerai sutriname iki vienalytės konsistencijos.
- Gautą masę supilame į kepimo formą.
- Ant viršaus pabarstome kedro riešutais.
- Kepame iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
- Iškepusį ir atvėsusį desertą pabarstome tarkuota žaliosios citrinos žievele.Recepto autorė Daiva Zikienė
Comments
Kokius mitybos planus dar siūlot vaikams jeigu 8mėn. kūdikiui jau duodat druską, cukrų ir kakavą? Baisu…
Dėkojame už komentarą, per klaidą jis buvo priskirtas ne tai skilčiai. Iš karto pataisėme.