Sekmadieniniai varškėčiai be glitimo
Kas gi gali būti geriau sekmadienio rytą, nei varškėčiai? Nors tai ir desertas, bet turi ir vertingų medžiagų. Bet kokiu atveju daug vertingiau nei įprasti blynai.
Ingredientai
- 500 g varškės 9% riebumo
- 100 g avižų miltų
- 1 kiaušinio
- 4 v. š. rudojo cukraus nerafinuoto
- keleto braškių šaldytų, atlaidintų, nusausintų arba šviežių
- lydyto sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Varškę sutriname šakute ir sumaišome su miltais, kiaušiniu, cukrumi ir druska.
- Leidžiame truputį pastovėti.
- Formuojame varškėčius.
- Į juos įspaudžiame po pusę braškės (atšildytos turėtų likti gana tvirtos).
- Kepame ant lydyto sviesto.
- Patiekiame su grietine ar graikišku jogurtu.Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė