Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Sekmadieniniai varškėčiai be glitimo
Vaida Kurpienė
Kas gi gali būti geriau sekmadienio rytą, nei varškėčiai? Nors tai ir desertas, bet turi ir vertingų medžiagų. Bet kokiu atveju daug vertingiau nei įprasti blynai.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
20
minutes
min
Gaminimas
20
minutes
min
Iš viso
40
minutes
min
Desertai
Europietiška
4
porcijos
Ingredientai
500
g
varškės
9% riebumo
100
g
avižų miltų
1
kiaušinio
4
v. š.
rudojo cukraus
nerafinuoto
keleto
braškių
šaldytų, atlaidintų, nusausintų arba šviežių
lydyto sviesto
kepimui
druskos
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Varškę sutriname šakute ir sumaišome su miltais, kiaušiniu, cukrumi ir druska.
Leidžiame truputį pastovėti.
Formuojame varškėčius.
Į juos įspaudžiame po pusę braškės (atšildytos turėtų likti gana tvirtos).
Kepame ant lydyto sviesto.
Patiekiame su grietine ar graikišku jogurtu.
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
---
Nuo 3 metų, Pieno produktai