Augalinė mityba/Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Šviežios daržovės/Vaikams nuo 1 metų
Saldžiosios bulvės su pomidorų salotomis
Saldžiosios bulvės pomidorų salotomis
Batatai labiausiai vertinami dėl didelio vitamino A kiekio. Viena vidutinio dydžio bulvė, sverianti apie šimtą trisdešimt gramų, užtikrina šimtą procentų šio vitamino paros normos. Be to, šiose daržovėse rasime C, B grupės vitaminų – tiamino, niacino, riboflavino, pantoteno rūgšties, piridoksino.
Ingredientai
- 50 g pomidorų
- 45 g saldžiųjų bulvių
- 40 g morkų
- 10 g grietinės
- 10 g aliejaus
- žiupsn. kanapių sėklų
- žiupsn. druskos
- žiupsn. paprikos maltos
- žiupsn. pipirų
- žiupsn. ciberžolės
Gaminimo žingsniai
- Morkas ir bulves supjaustome griežinėliais.
- Bulves ir morkas gardiname paprika, druska, pipirais ir ciberžole.
- Viską apšlakstome aliejumi.
- Pašauname į 180 C įkaitintą orkaitę, kepame 25-30 minučių.
- Susipjaustome pomidorą.
- Pomidorus sumaišome su grietine ir kanapių sėklomis.Recepto autorė Ausra Youssef