fbpx

Pupelių troškinys su geltonąja ir raudonąja paprika

Ankštiniai/Daržovės/Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai

Pupelių troškinys su geltonąja ir raudonąja paprika

Pupelių troškinys su geltonąja ir raudonąja paprika

Vaida Kurpienė
Pupelėse gausu širdžiai ir raumenims naudingo kalio, B grupės vitaminų, vitamino C. Taigi bent keletą kartų per savaitę į savo valgiaraštį būtina įtraukti pupelių. Juolab, kad jų būna įvairių rūšių bei spalvų ir jos šiek tiek skiriasi savo skoniu bei maistinėmis savybėmis.
Pasiruošimas 10 minutes
Gaminimas 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3 porcijos

Ingredientai
  

Troškiniui

  • 500 g pupelių virtų
  • 150 g pomidorų tyrės
  • 0,5 paprikos geltonosios
  • 0,5 paprikos raudonosios
  • 1 svogūno
  • 1 v.š. lydyto sviesto
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį

Salotoms

  • 5 agurkų
  • 4 skiltelių česnako
  • 3 v.š. natūralaus jogurto
  • prieskonių pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepiname smulkintą svogūną su česnaku.
  • Sudedame supjaustytas paprikas ir pomidorų tyrę ir patroškiname kelias minutes.
  • Suberiame virtas pupeles, įpilame truputį vandens ir pagardiname prieskoniais.
  • Patroškiname dar keletą minučių. Išjungiame viryklę ir leidžiame skoniams susimaišyti.
  • O tuo metu salotoms supjaustome agurkus, pagardiname smulkintu česnaku jogurtu, prieskoniais ir išmaišome.
    Recepto autorė Egidija Vaiciene
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba