Ankštiniai/Daržovės/Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai
Pupelių troškinys su geltonąja ir raudonąja paprika
Pupelių troškinys su geltonąja ir raudonąja paprika
Pupelėse gausu širdžiai ir raumenims naudingo kalio, B grupės vitaminų, vitamino C. Taigi bent keletą kartų per savaitę į savo valgiaraštį būtina įtraukti pupelių. Juolab, kad jų būna įvairių rūšių bei spalvų ir jos šiek tiek skiriasi savo skoniu bei maistinėmis savybėmis.
Ingredientai
Troškiniui
- 500 g pupelių virtų
- 150 g pomidorų tyrės
- 0,5 paprikos geltonosios
- 0,5 paprikos raudonosios
- 1 svogūno
- 1 v.š. lydyto sviesto
- 2 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį
Salotoms
- 5 agurkų
- 4 skiltelių česnako
- 3 v.š. natūralaus jogurto
- prieskonių pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepiname smulkintą svogūną su česnaku.
- Sudedame supjaustytas paprikas ir pomidorų tyrę ir patroškiname kelias minutes.
- Suberiame virtas pupeles, įpilame truputį vandens ir pagardiname prieskoniais.
- Patroškiname dar keletą minučių. Išjungiame viryklę ir leidžiame skoniams susimaišyti.
- O tuo metu salotoms supjaustome agurkus, pagardiname smulkintu česnaku jogurtu, prieskoniais ir išmaišome.Recepto autorė Egidija Vaiciene