Ankštiniai/Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 3 metų
Lęšių troškinys su baklažanais ir paprikomis
Lęšių troškinys su baklažanais ir paprikomis
Lęšiai idealiai tinka sriuboms, troškiniams ir kitiems patiekalams. Jie turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Baltymai padeda palaikyti raumenų masės augimą, išsaugoti raumenų masę ir palaikyti normalią kaulų būklę.
Ingredientai
- 0,5 baklažano
- 1 saldžiosios paprikos
- 60 g pomidorų savose sultyse
- 50 g lęšių virtų
- 1 mėlynojo svogūno
- 1 v.š. kokosų kremo
- 1 v.š. kokosų aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- garstyčių grūdelių pagal skonį
- kalendros pagal skonį
- kumino sėklų pagal skonį
- saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Baklažaną supjaustome kubeliais, pabarstome žiupsneliu druskos ir paliekame 30 minučių pastovėti, kad išsiskirtų skystis.
- Vėliau nusunkiame vandenį, pabarstome saldžiosios paprikos milteliais ir kepame uždarame kepimo inde iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol šie suminkštės.
- Keptuvėje ant kokosų aliejaus pakepiname šiek tiek kalendros, garstyčių grūdelius bei kumino sėklas.
- Suberiame smulkintus svogūnus, česnakus ir kepame keletą minučių.
- Sudedame pjaustytą papriką, pomidorus savose sultyse ir patroškiname kol paprika suminkštės.
- Kartu suberiame virtus lęšius bei keptus baklažanus.
- Gerai išmaišome ir paliekame skoniams susimaišyti.
- Skanu su kopūsto, svogūno, žirnelių salotomis.Recepto autorė Donata Vaisnoraite