Be pieno/Priešpiečių dėžutė/Receptai/Užkandžiai/Vaikams nuo 1 metų
Keksiukai su avižiniais, migdolų ir grikių miltais
Keksiukai su avižiniais, migdolų ir grikių miltais
Keksiukai – be galo maistingi ir sotūs, tiks kaip desertas ir pasiimti į kelionę ar tiesiog priešpiečiams.
Ingredientai
- 200 g avižinių miltų viso grūdo
- 200 g migdolų miltų
- 3 bananų didelių
- 170 g grikių miltų
- 100 g juodojo šokolado
- 100 ml kokosų pieno
- 6 v.š. kokosų aliejaus
- 4 v.š. klevų sirupo
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 0,5 a.š. vanilės ekstrakto
- 0,5 a.š. cinamono
- 1 žiupsn. druskos
Gaminimo žingsniai
- Bananus sutriname smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos konsistencijos.
- Į bananų masę įpilame kokosų pieną ir aliejų, citrinos sultis, klevų sirupą, vanilės ekstraktą, cinamoną ir išmaišome.
- Suberiame visų rūšių miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome.
- Į gautą tešlą įmaišome pusę ištirpinto juodojo šokolado.
- Masę dedame į kepimo formeles ir kepame 190 C orkaitėje apie 25 minutes.
- Ant atvėsusių keksiukų užpilame likusią dalį tirpinto šokolado.Recepto autorė Julija Ivanauskienė
Comments
Ar tikrai kepimo temperatūra 90 laipsnių?
Sveiki, dėkojame už pastabumą. Pataisėme, kepimo temperatūra 190 C. 🙂