fbpx

Karšto oro gruzdintuvėje kepti obuoliai su cinamonu

Augalinė mityba/Be glitimo/Be pieno/Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 3 metų/Vaisiai

Karšto oro gruzdintuvėje kepti obuoliai su cinamonu

karsto-oro-gruzdintuveje-kepti-obuoliai-su-cinamonu

Karšto oro gruzdintuvėje kepti obuoliai su cinamonu

Vaida Kurpienė
Vertingiausi vaisiai yra švieži. Tačiau ne visi obuolius gerai virškina. Tai vienas iš vaisių, kurie dažniausiai sukelia nemalonius pojūčius skrandyje. Dažniausiai to galima išvengti jį lengvai pakepus ar pagarinus. Kadangi termiškai apdorojant suyra skaidulos ir sotumas būna mažesnis, sulėtinti cukrų patekimą į kraują galima obuolius, pavyzdžiui, pagardinus cinamonu. 
Pasiruošimas 5 minutes
Gaminimas 10 minutes
Iš viso 15 minutes
Desertai, Užkandžiai
Europietiška
4 porcijos

Ingredientai
  

  • 4 obuolių
  • 2 a.š. cinamono
  • 2 a.š. rudojo cukraus

Gaminimo žingsniai
 

  • Obuolius nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame sėklas.
  • Obuolių puseles apiberiame cinamonu ir cukrumi.
  • Dedame į karšto oro gruzdintuvę ir kepame 180 ℃ 5 min.,  po to 190 ℃ dar 5 min., jei obuoliai didesni, gali reikėti ir daugiau laiko. Taip pat galima kepti ir orkaitėje, tokiu atveju kepimo laikas bus ilgesnis ir priklausys nuo obuolių dydžio.
    Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitiene
Be pieno, Nuo 3 metų, Vaisiai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba