fbpx

Cukinijos ir morkų blynai

Cukinijos ir morkų blynai

Vaida Kurpienė
Šiuos blynus skanu valgyti su grietine ar natūraliu jogurtu, galima pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais, krapais ar kitais mėgstamais žalumynais. Skanaus!
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 20 min
Iš viso 30 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

  • 350 g cukinijų
  • 1 morkos
  • 1 kiaušinio
  • 3 v.š. pilno grūdo miltų
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • lydyto sviesto kepimui

Gaminimo žingsniai
 

  • Cukiniją sutarkuojame per burokinę tarką.
  • Įberiame žiupsnelį druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti apie 30 minučių.
  • Nusunkiame susidariusį skystį.
  • Per burokinę tarką sutarkuojame morkas.
  • Dubenyje išplakame kiaušinį.
  • Į kiaušinio masę sudedame tarkuotas cukinijas, morką, miltus, prieskonius ir gerai išmaišome.
  • Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir kepam blynelius, kol gražiai apskrunda.
    Recepto autorė: Kristina Valaitienė
Daržovės, Nuo 1 metų, Šviežios daržovės

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą