Burokėlių sriuba sus kalakutienos sultiniu
Labai kvapni ir sušildanti sriuba. Ji nesudėtinga ir labai soti, o ragaujame ją dažniausiai su grietine ir šviežiais žalumynais.
Ingredientai
- 0,5 l kalakutienos sultinio
- 150 g burokėlių
- 1 vnt. morkos
- 1 vnt. svogūno
- 1 v. š. grietinės
- 1 v. š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Burokėlius sutarkuojame burokine tarka.
- Morką ir svogūną supjaustome kubeliais.
- Apkepame keptuvėje ant lydyto sviesto.
- Kalakutienos sultinį užviriname ir sudedame visas paruoštas daržoves.
- Paverdame kelias minutes ir pagardiname prieskoniais.
- Tiekiame su grietine ir šviežiais žalumynais.Recepto autorė Birutė Vitkauskienė